Selasa, 25 Disember 2012

Review Santai | Lagenda Budak Setan 2 - Katerina


Lagenda Budak Setan 2-Katerina, jika nak dibandingkan dengan Lagenda Budak Setan yang pertama, kedua-duanya ada kekuatan yang tersendiri.

Jika Lagenda Budak Setan 1 lebih dulu kita lihat Kasyah bersusah payah untuk dapatkan Ayu, kali ini kita akan mengikuti pula ketabahan Kasyah sebagai bapa tunggal dalam membesarkan anaknya Atirah (Ayu meninggal ketika lahirkan Atirah).

Disamping itu penonton akan melihat bibit bercinta Kasyah dan Katerina (dulu lakonan Fazura, yang baru ni Maya Karin Ambil alih) dan juga penghalang baru cinta Kasyah iaitu Hisyam (lakonan Bront Palarae).

Disamping itu Ayah Katerina juga menyimpan sedikit dendam kepada Kasyah kerana membuat anaknya kecewa hingga hampir bunuh diri satu masa dahulu.

Maka ayahnya pun mengaturkan satu tipu helah itu memutuskan hubungan Kasyah dan Katerina.

Komen Belalang?

Boleh tahan la cerita ni. Tapi macam kosong sikit jika nak dibanding dengan first dulu. Cuma itu la nasib Kasyah, tak habis-habis dirundung malang. Nasib dalam cerita ni tiada babak Kasyah mandi bunga untuk tolak bala. Hahaha...

Terima kasih kerana membaca...

16 ulasan:

  1. haihhh
    aku bosan filem nih
    better yang 1st dari 2nd nih
    3rd filemnya nanti xtahu la okay ker tak

    BalasPadam
    Balasan
    1. pengulas tegar filem hans kata bosan, memang sah2 bosan la tu... XD

      Padam
  2. trus trang bro..lagenda budak setan yg first lg best...yg kedua ni cam ckp ko td..kosong~

    BalasPadam
    Balasan
    1. kosong2 pun, mrs.belalang tgk filem ni sambil nangis tu... hahaha

      Padam
  3. tgk thriller pun dah mcm drama air mata, hmmm... xsangggup la nk tgk.haha

    BalasPadam
  4. kalau bunda plk yg 1st pun tak tengok sangat..kdg2 dari novel ke filem dh tak best dah, mcm ombak rindu..

    BalasPadam
  5. Balasan
    1. nak kata x best pun tidak juga...
      cuma klu banding dgn yg pertama, sambungan nih nmpk kureng sket

      Padam
  6. wah sempat jugak belalang & mrs. kepanggung ek..mama tunggu DVD keluar nanti @ you tube je.. ;)

    BalasPadam
  7. Nak tengok, tapi bila fikir balik. Kang tak pasal-pasal habis air mata. Heheh.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pautan Artikel Menarik