Selasa, 22 Januari 2013

Bagaimana Caranya Untuk Gunakan Dua Akaun Facebook Berbeza Dalam Satu Masa?


Siapa di sini yang ada akaun Facebook lebih dari satu? Belalang rasa ramai jugakan yang ada dua tiga akaun Facebook. Macam Belalang sendiri pun ada beberapa akaun yang berbeza. Satu untuk blog, satu personal dan ada dua tiga lagi digunakan untuk hal-hal lain :)

Tahu tak macam mana nak online dua akaun Facebook berbeza dalam satu masa? Yang dah tahu, sila buat-buat macam belum tahu lagi. Bagi yang memang tak tahu langsung, sila buat muka excited sangat-sangat :)

Untuk gunakan dua akaun Facebook dalam satu-satu masa bukanlah sesuatu yang susah. Senang ya amat. Senang lagi daripada makan kacang goreng (merepeknya aku hari ni)

Cara untuk gunakan dua akaun serentak dalam satu masa ialah buka dua browser yang berbeza. Buka browser Google Chrome dan satu lagi browser Firefox. Lepas tu sign in dua-dua browser tu dengan dua akaun yang anda ada. Itu saja!

Sebenarya ada beberapa cara lain lagi. Tapi cukuplah Belalang kongsikan satu cara ni dahulu.

Terima kasih kerana membaca

32 ulasan:

  1. dulu byk la akaun sbb gile main game kat pesbuk.. kekeke.. skrg ni 1 je gune.. malas nak pening2..

    BalasPadam
    Balasan
    1. walaupun tahu cara ni, tapi belalang pun jarang jenguk akaun satu lagi... huhuhu

      Padam
  2. hehe, memang itu sahaja caranya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada satu cara lagi... cara ni kita leh on dua akaun pada browser yang sama :)

      Padam
  3. ada satu je akaun...
    dulu ada dua sebab ingtkan nak asingkan untuk blog dan untuk personal..tapi pikir2 tak payah la..buang masa je..hehehhe

    BalasPadam
  4. hahaha! serius bro..aku tak tahu nak tak pnah terfikir nak bat camni pong~ thanks yew...da cuba n menjadi yeah!

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2 krole... klu ada akaun lebih dari satu memang payah nak jaga semuanya klu x buat macam ni :)

      Padam
  5. ha ha ha..cara ni la yg mak gunakan selama ni!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. amboi mak, sukanya dia...
      nak gelak gak lah

      hahahahaha XD

      Padam
  6. haha, ini taktik aku semasa masih gila main game di fb dulu

    BalasPadam
    Balasan
    1. sekarang ni dah waras ye bro?

      haha gurau2 jer... tq sudi singgah dan baca..

      Padam
  7. Balasan
    1. ya encik shaiful zaidi...
      beginilah caranya... ngee

      Padam
  8. sop ada 1 akaun jer.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok la tu... x yah pening2 pikir nak jaga dua tiga akaun...

      Padam
  9. ada satu akaun je.... huhuhu

    BalasPadam
  10. ye.. saya pun wat cam tu.. buka crome ngan modzila.. heaven..haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. kadang2 org pelik macam mana kita leh on9 dua akaun berbeza ;)

      Padam
  11. ha2x..mestyi tuan punya blog ni ada 2 akun FB !!..tak gitu?..ehem mama yg satu tu pun kadang2 je buka..maklumlah org lemau.. :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama la dengan belalang mama...
      tahu cara ni tapi malas nak buka juga...
      huhuhu

      Padam
  12. Ooo..macamtu ke caranya..:)
    pening juga nak buat macamana..last2 yg satu akaun tu jarang bebuka..hehe
    terimakasih sbb share dgn kami yg tak tahu ni..:)

    BalasPadam
  13. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  14. Balasan
    1. melalui phone lagi mudah... download opera mini di playstore dan buka satu account fb di browser tu... lepas tu guna apps fb yg mmg tersedia utk 1 lagi account... klu nak guna 3 account serentak download satu lagi facebook lite... skrg dh boleh oh 3 account serentak di phone :)

      Padam
  15. Seronok banyak akaun. Sendiri like. He3

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pautan Artikel Menarik