Ahad, 6 Mei 2012

Lagi Haiwan Peliharaan Terbaru Belalang Jr.

kucing dah bela, ikan dah bela, kura-kura pun dah ada bela di rumah tu. Ingat ke dah cukup, rupanya ada lagi haiwan yang dia nak bela.

Kali ni ada lagi nak tambah untuk Belalang Jr. tu. Agak-agak apa pula la yang Belalang Jr. nak kali ni? Nak tau, cuba anda scroll ke bawah untuk melihat gambar haiwan tersebut...

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

 


Arnab pula dia minta kali ni. Adoiyai...

Tengok muka Belalang Jr. seronok sangat dapat arnab tu




Tension ja muka arnab tu sebab kena buli dengan Belalang Jr.

Yang sebenarnya Belalang Jr. tidaklah begitu excited nak arnab dari jenis Angora ni. Yang melebih-lebih nak si Mrs.Belalang tu. Takut Belalang tak nak beli, dia gunakanlah nama si Belalang Jr. Kononnya si Belalang Jr nak, kesian kat dia. Eleh, macam la tak tahu trick Mrs.Belalang tu. Hehehe...

Belalang beli arnab ni di Baling tengahari tadi sewaktu balik ziarah mak dan ayah di kampung. Beli sepasang dengan harapan akan berganda beberapa ratus ekor :P


Sebelum akhiri tulisan kali ni, ingin Belalang kongsikan keadaan terkini ayah mertua Belalang selepas keluar dari wad. Alhamdulillah keadaan ayah semakin baik dan kini sudah boleh berjalan tanpa dipimpin. Harap kesihatannya akan bertambah baik selepas ini.

Terima kasih kerana membaca...

12 ulasan:

  1. hehee comelnya belalang jr, dah nak jadi anak dara da ekekee

    BalasPadam
  2. wah2 byknya adik2 angkat JR !! sukanya dia dapat adik angkat baru..he2x....belalang `CCI` pun bela arnab juga..
    syukur alhamdulillah ayah mertua belalang dah bertambah pulih..

    BalasPadam
  3. wah sonoknya belalang jr..
    anak2 sop mmg nak bela haiwan peliharaan tp keadaan x izinkan buat masa ini... :)

    BalasPadam
  4. sy pun pnah bela rabbit.. tp dh xde dh.. klau ada rezki nk try bela lagi skali dgn cara yg btul ^^

    BalasPadam
  5. lama2 rumah bro leh jdi mini zoo ni :)

    BalasPadam
  6. Wah! Belalang Jr dah bela arnab la pulak...hihihi

    suka benar nmpknya dia yek..

    BalasPadam
  7. sukanya belalang jr dapat rabbit ni... comel sangat

    pandai mrs belalang ye :)

    BalasPadam
  8. @padinno-
    ko lambat sgt nak create padin Jr... nanti makin jauh la umo belalang Jr ngan ank ko...huhuhu

    @mama aini-
    cci pun suka arnab ek? belalang kurang sket sebenarnya. tp dah ada yg merengek nak, belikan jela... :)

    @sop-
    pasal ada baby kecik atau tak ada ruang sop? bela ikan best gak tau... tenang jer bila tgk n dgr air mengalir :)

    BalasPadam
  9. @caliph-
    next time klu bela sure akan lebih elok sebab dah ada pengalaman kan?

    @khairul-
    bukan akan jadi, tp mmg dah jd zoo dah skrg nih rasanya XD

    @mak-
    belalang Jr. buat arnab tu mcm anak patung dia jer... kelek kesana ke mari... cian tgk ;)

    BalasPadam
  10. @syeila-
    mrs.belalang mmg pandai pun... hahaha

    @anie-
    try la bela sepasang :)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pautan Artikel Menarik