Sabtu, 30 Januari 2016

Review Filem Ola Bola | 4 Bintang?

Dah tengok filem Ola Bola yang sedang ditayangkan bermula 28 Januari 2016? Jika belum jom layan video trailer di bawah ni dahulu.

review ola bola
Gambra Dari Sinar Harian



Belalang sendiri juga masih belum berkesempatan untuk menonton filem ini. Tetapi membaca review dari mereka yang sudah menonton filem ini, rasa tak sabar-sabar nak menonton cerita ini.

Ola Bola filem arahan Chiu Keng Guan, filem berkisarkan tentang kegemilangan pasukan bola sepak negara sekitar tahun 80-an.

Apa kata mereka yang sudah menonton?

Di Twitter, rata-rata pmereka yang sudah menonton filem ini telah tweet tentang betapa terujanya menonton filem ini.

Status yang telah dimuat naik oleh seorang pengguna bernama Keyra Ren (@neyrashazeyra) "#olabola banyak moral values, ada part nak nangis and i like effort diorg make it like real 80s haha sumpah best"

Seorang lagi pengguna Twitter bernama Syafiq Zahin (@syafiqzahin) berkata "Bagi aku yang tak berapa minat bola pun boleh rasa passion yang disampaikan dalam filem #OlaBola"

Di Facebook pula, rata-rata mereka yang meninggalkan komen pada status yang dimuat naik oleh radio ERA fm, mengakui yang mereka tersentuh dan ada yang mengalirkan air mata menghayati filem ini.

Isjwa Soffia menulis komen yang ia tak sedar terlalu banyak babak ia menangis.

Akhbar Sinar Harian (SH) pula mengatakan  filem yang melambangkan pelbagai budaya di Malaysia dengan semangat persahabatan serta bersatu padu tanpa mengenal latar belakang.

Membariskan muka-muka baru, SH mengatakan yang setiap pelakon telah berjaya membawa watak-watak mereka dengan berkesan.

Anda juga boleh membaca tentang Ola Bola di sini -->> Ola Bola (filem) - Wikipedia Bahasa Melayu

Jadi apa tunggu lagi? jom kita serbu pawagam-pawagam berhampiran kita untuk tonton filem best ni!

Terima kasih kerana membaca

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pautan Artikel Menarik