Sabtu, 14 Februari 2015

Setahun Menghilang | Blog Membina Pendapatan Pasif

Setahun lamanya Belalang hilang dari dunia blog. Bukan tiada masa untuk update, tetapi diri ni terasa seperti tiada 'nafsu' untuk menulis. Ni mesti ada yang guna-gunakan Belalang ni. Cis!

Akhirnya baru-baru datang kembali kerinduan untuk update blog setelah melihat rakan-rakan blog yang Belalang kenal sekian lama masih lagi setia dan sangat rajin berblog. Harapnya kali ni lama la sikit kerajinan ini melekat di diri :)

Walaupun setahun Belalang langsung tak update mana-mana blog yang ada, tetapi blog-blog ini masih menjana pendapatan. Alhamdulillah.



Print screen di atas adalah kedudukan Belalang sebagai affiliate di Ashadee untuk tahun 2014. Nama Belalang masih mampu tersenarai dalam 100 top affiliate. Walaupun jatuh 50 anak tangga berbanding tahun 2013, tetapi ia masih lagi dikira sesuatu yang sangat hebat sebab Belalang memang tak buat apa-apa!

Banyak ke pendapatan?

Tak adalah banyak mana. Lebih kurang sama dengan bonus ASB je. Jadi la untuk buat apa-apa di awal tahun hari tu.

Kesimpulannya, jika anda seorang blogger teruskan dengan gigih membina blog anda. Percayalah jika kena caranya, blog mampu membina pendapatan pasif. Kepada yang tiada blog dan teringin nak ada blog, carilah ilmu tentang dunia blog sebanyak mungkin. Dah ada ilmu terus praktik, jangan simpan ilmu tersebut sampai berlumut!

Sekian,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pautan Artikel Menarik