Rabu, 9 Januari 2013

Susu Dutch Baby? Susu Tiruan Ke?

jenama Dutch Lady atau Dutch Baby?

Pernah dengar susu jenama Dutch Baby tak? Kalau nama Dutch Lady tentu semua orang tahu dan pernah dengarkan. Tapi brand Dutch Baby tak pernah lagi la dengar.

Boleh minum ke susu jenama Dutch Baby tu? Eh tunggu kejap. Apa pula ni?







Sebenarnya Dutch Baby adalah nama baru untuk Dutch Lady. Belalang pun tak perasan sejak bila susu ni tukar nama lain. Alih-alih Mrs.Belalang tunjuk baru ni nama dah lain.




Bukti Dutch Lady sudah bertukar nama
Mungkin nama Dutch Baby lebih menampakkan yang produk tersebut untuk baby berbanding Dutch Lady yang kelihatan lebih dewasa ;)

Jadi lepas ni kalau jumpa susu jenama Dutch Baby, jangan takut-taku untuk belilah ye.

Ke Belalang seorang saja yang baru tahu susu tu tukar nama? :P

Terima kasih kerana membaca...

13 ulasan:

  1. wuahhh serius belalang..krole baru tahu sal ni hihihi...thanks for da info~

    BalasPadam
  2. ooo..ye ke?/akak pun baru tahu..maisara minum dugro.tu pasal tak perasan dutch lady dah tukar nama

    BalasPadam
  3. oh abru tahu... tadi ingatkan betul2 tiruan

    BalasPadam
  4. baru tahu dah bertukar.. huhu

    BalasPadam
  5. ooo sudah tukat ka.. ingatkan jenama tiruan tadi.. macam adibas huhu

    BalasPadam
  6. tukar nma?lma xtgk susu ni..haha

    BalasPadam
  7. ehem..mama pun baru tahu, maklumlah takde baby kat rumah.. ;) he2..

    BalasPadam
  8. Dulu2 pun memang name die dutch baby .... pastu tukar dutch lady..... skarang tukar dutch lady semula

    BalasPadam
  9. aku yang keje kat dutch lady pun tak tau..

    BalasPadam
  10. Wawaaa...bbyku kna tkar susu..susu anmum step 2 ni tknk telan lsg..laki aq cari jugak dutch lady katanya ada dutch baby je....aq suruh cri jugak dutch lady....laaaa...tq ye...kalau x,tak trtukar susu bby aq...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pautan Artikel Menarik