Isnin, 24 Disember 2012

Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes

www.encikbell.com.my

Alah comelnya URL blog ini jika dah ditukar domain. Memang dah lama impikan nak guna domain [dot] com nih. Selain daripada URL kita menjadi ringkas, ia juga akan nampak lebih komersial dan ada Umph! (macam ye aja)

Belalang pun nak mencuba nasib dengan contest yang dianjurkan oleh rakan baik Belalang di dunia blog iaitu ciktom. Hadiah yang ditawarkan ialah domain (xxx.dot.com.my) dan RM20 untuk tiga pemenang.

Syarat-syarat untuk contest ini seperti dituliskan di bawah-

1. Buat satu artikel bertajuk “Contest Bersama Cik Tom dan Exabytes“.

2. Follow Google plus cik tom (optional)
  - Siap!

3. Sebarang cadangan komen/ penambahbaikan bagi blog ciktom.com dari segi penulisan ataupun interface blog. (supaya cik tom dapat lakukan perubahan lebih baik 2013)
  - Bagi Belalang blog ciktom tiada apa-apa masalah pun. Malah jauh lebih cantik dan elok dari blog ini (malu nak komen lebih-lebih). Cuma rasanya dari segi hosting ciktom guna sekarang. Seperti yang Belalang dah bincang dengan ciktom, memang patut ciktom tukar cepat. Kesian pada pembaca yang singgah blog ciktom tapi tak boleh masuk kerana Database Error.

4. Adakah anda pelanggan exabytes? Jika YA, komen anda mengenai servis exabytes? Jika TIDAK, apa pendapat anda mengenai exabytes?
  - Belalang bukan pelanggan exabytes jadi tak tahu nak komen panjang-panjang. Apa yang Belalang tau exabytes ni boleh buat duit dengan dia (betul ke?) ngee...

5. Pada akhir entry masukkan ayat ini- “Contest ini dianjurkan oleh ciktom.com dan ditaja oleh Exabytes.”

6. Tarikh tutup penyertaan pada 27/12/2012 (6 hari sahaja ya).


“Contest ini dianjurkan oleh ciktom.com dan ditaja oleh Exabytes.”

12 ulasan:

  1. BILA TARIKH TAMAT NI??NAK JOIN LA KALAU SEMPAT..

    BalasPadam
  2. aku doakan moga ko menang bro...insyallah tak lama lagi pasti akan dot com yeah!!!

    BalasPadam
  3. tahniah... dan nak dpt menantu nih :)

    BalasPadam
  4. good luck :D
    entry yf ringas dan padat

    BalasPadam
  5. tq join contest ciktom..insyaAllah ada rezeki boleh menang..

    ciktom ada contact server bgth tue masalah dr satu plugin ciktom yg sbbkan error log dlm blog..tue sbb asyik database error..entah la..nanti ciktom akan tukar thn dpn server lain kot..hee..

    thanks ye atas cdgn belalang :)

    insyaAllah pengumuman pemenang 28hb :)

    BalasPadam
  6. Selamat berjaya dengan penyertaan contest anjuran Cik Tom.

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pautan Artikel Menarik