Selasa, 24 Januari 2012

Jangan Update Blog Jika Tiada Idea @ Mood?


Gambar Carian Google



Benarkah tanggapan itu? Belalang pun tak begitu pasti. Tapi jika ditanya pada Belalang sendiri, Belalang memang malas nak susah-susahkan otak Belalang untuk paksa berfikir semata-mata untuk update blog. Biar tak update pun tak apa daripada cuba juga untuk update sesuatu yang merapu-rapu... Hahaha...


Tips ini hanya sesuai untuk mereka yang tidak mengejar apa-apapun dalam dunia blog ini melainkan keseronokkan berblog. Namun sekiranya anda berblog untuk cari makan atau buat duit dengan blog, abaikan tips ini kerana blog yang baik mestilah diupdate hari-hari dan sekurang-kurangnya 2 entry.

Turun naik mood dalam berblog ini sesuatu yang biasa. Tapi pastikan jangan terlalu lama mood down dan blog tak berupdate. Bimbang pembaca atau kawan-kawan anda jemu menanti serta tidak dapat mengagak waktu bila anda update entry blog. Sangat rugi jika itu berlaku.

Sampai disini saja ya. Terima kasih kerana membaca :)

5 ulasan:

  1. sama juga dgn kerja,kadang2 tu boring dgn rutin yg biasa/sama. Tapi kalau x buat kerja betul2 nanti miss soru pulak kan....

    BalasPadam
  2. hehe memang betul tu Belalang, kalau takde idea relax dulu kan.. bagi masa pembaca baca entry2 terdahulu kalau kita tak update :D

    BalasPadam
  3. betul la..
    kalau tak de idea jangan update..itu buat entry kita entah apa2..
    lagi satu kalau tak de idea jangan copy entry blogger lain...nak kena cubit??hehehhe

    BalasPadam
  4. copy paste tu mmg pantang arr, huh...

    BalasPadam
  5. betul belalang..mama berblogging pun sekadar utk suka2 !!!..he2x..boring duk kat rumah & update pun 1 hari satu entry je..hu2x..bila `lemau` 2 hari sekali..ehem kadang2 mama merapu jugaklah !!!..hu2x..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pautan Artikel Menarik